Vad behöver man ha med sig?

När man ska åka på en festival kan packningen skilja sig en del åt beroende på hur länge man ska vara på festivalen och på hur man ska bo. Här tar vi upp några bra tips.

Tält och liggunderlag

Om man ska campa i tält behöver man såklart ett tält och gärna ett liggunderlag att sova på. En sovsäck är också bra att ha. Tänk också på att packa vattentätt ifall det blir väldigt regnigt så att det börjar regna in i tältet.

Pengar

Lite pengar bör man alltid ha med sig till festivalen. Det kan vara bra att både ha ett bankkort samt lite kontanter. På så sätt är man garderad om man tappar kortet eller om bankerna skulle ligga nere. Pengarna kan användas till mat, merchandise eller till transport.

Mobil och laddare

Mobil och laddare till den behöver man alltid ta med sig till festivalen. Med mobilen kan man larma om något händer och utan laddare blir mobilen obrukbar. På de flesta festivaler finns det skåp där man kan låsa in sin mobil för laddning, antingen gratis eller mot en liten summa pengar.

ID-kort

Någon form av ID-kort bör man alltid ha med sig för att man ska kunna styrka hur gammal man är. Vakter eller polis kan annars tvinga bort en från festivalområdet om man inte kan visa sin ålder.

Extra kläder

Extra kläder är bra att ha med. På kvällarna kan det bli riktigt kyligt och då är det skönt om man kan klä på sig lite extra. I ett tält finns det nämligen inte någon annan värme.

Rekommenderade artiklar