Torgfest i Sundsvall

Att säga att svenskarna är ett festivalälskande folk är ingen överdrift. Varje år anordnas en mängd olika festivaler och torgfester och det finns något för både liten och stor att uppleva. Från Göteborgs Way out West till Härnösands stadsfest, från rock till indie till pop! Börjar du redan nu planera inför sommarens alla festivaler, kanske är du en sådan som passar på att besöka så många som möjligt så ska du definitivt ta en titt på Sundsvalls Torgfest. Torgfesten bjuder på musik och skön stämning i flera dagar. Var redo att boka hotellrum eller camping i god tid för att vara säker på att du får en plats och kan ta del av en av årets största fester!

Sundsvalls Torgfest, en storslagen fest

I Sundsvall går Torgfesten av stapeln traditionsenligt sedan många år tillbaka och är ett mycket uppskattat evenemang i staden. Förra året, år 2022, blev en riktig succé med utsålda biljetter och de hetaste artisterna just nu. På festivalen uppträdde bland annat Miss Li, E-type och Miriam Bryant. För den som undrar vad 2023 Torgfest kommer att bjuda på så är det fortfarande i planeringsfasen men vi kan vara säkra på att det blir en alldeles storslagen fest!

Stenstaden och Lilium park

Festivalområdet ligger precis i stenstaden vilket är benämningen på centrum med alla dess stenhus som uppfördes efter den stora branden i Sundsvall år 1888. Till Lilium parken kan du köpa biljetter till Garden VIP och njuta av både musik och vacker miljö med blommor och ljusarrangemang. Om du skulle bli hungrig på eftertimmarna finns det fler än en pizzeria i Sundsvall att besöka med generösa öppettider under festivaldagarna.

Shopping i Sundsvall – stenstaden och Birsta Köpcenter

Om du blir sugen på shopping i Sundsvall under festivaldagarna så bjuder staden på ett rikt utbud av butiker i stadskärnan men om tiden finns rekommenderas också Birsta City, vilket är ett köpcenter strax utanför stan med alltifrån IKEA, elektronikaffärer, skor och klädbutiker. Även här kan du hitta Pizzeria Sundsvall, närmare bestämt Pizza Hut som ligger mellan Skönsberg och Birsta City. Pizzeria Sundsvall Pizza Hut har en väl tilltagen meny med allt från pizza till julbord och till bra priser. Ett besök är att rekommendera om du befinner dig i krokarna men det är inte ett måste, du kan även få leverans av pizza dit du befinner dig.

Regler för festivalbesökare

Sundsvalls Torgfest brukar hållas i juli månad och du kan välja att byta biljett till armband och på så vis få tillgång till hela festivalområdet. Ett förstört band ersätts ej. Precis som på alla festivaler tillkommer det regler för besökare att förhålla sig till. Exempelvis är inte djur eller systemkameror tillåtna inne på festivalområdet och kommer att omhändertas om det upptäcks inne på området. Andra regler att följa när du besöker Sundsvalls Torgfest är att inte medhava alkohol eller droger och inte heller ta med fyrverkerier eller bengaler in på området. För allas trivsel och säkerhet är det viktigt att dessa regler efterföljs. Det finns även andra regler att hålla koll på och för mer information om Sundsvalls stadsfest besök deras hemsida.

Rekommenderade artiklar