Ta sig till festivalen och boenden längre bort

Även om många gillar att bo och campa nära festivalen är det inte alla som uppskattar larmet på närliggande campingar. Det är också bra att ha lite koll på hur man kan ta sig till festivalen om man bor eller övernattar på en plats lite längre bort.

Hur kan man ta sig till festivalen?

Många åker buss eller tåg till festivalen för att slippa tänka på att köra bil efter att man druckit alkohol. Det har sina fördelar men om man vill stanna på festivalen till sent på natten är det inte säkert att bussarna går. Då kan ett annat alternativ vara att ta taxi men det kostar förstås en del pengar. Det finns också de som väljer att samåka. Det kan vara ett bra alternativ om man känner någon som inte dricker alkohol och som har körkort.

Bo på hotell under festivalen

Om man inte har något emot att bo en bit bort från festivalen kan hotell vara ett bra och lite mer lyxigt alternativ. På hotellet har man ett eget rum med toalett och dusch. Frukostbuffé ingår i regel alltid och man löper väldigt liten risk att störas av andra gäster på hotellet. Om man vill bo så bekvämt som möjligt är det här det allra bästa alternativet men det kostar lite mer pengar än camping.

Parkering på festivalområdet

Om man åker bil till festivalen kan det vara så att man behöver köpa en parkeringsbiljett för att få plats med bilen. Den brukar inte vara dyr men den är inte bra att glömma det. Kom också ihåg att bilen absolut inte får köras av någon som har druckit alkohol!

Rekommenderade artiklar