Campa vid festivalen

Det flesta festivaler håller på i två eller fler dagar. Många vill då bo i närheten av festivalen för att slippa åka fram och tillbaka. Ett av de allra vanligaste boendealternativen är att campa med tält eller husvagn.

Att campa med tält

Att campa med tält har både fördelar och nackdelar. En fördel är att man kommer väldigt nära festivalen och dessutom är camping i regel ett billigt alternativ jämfört med andra boendevarianter. Men när du tältar finns det mycket att tänka på. Du är till exempel extremt utsatt för både väder och vind. Dessutom behöver du ha med dig mer packning än om du ska bo på hotell.

Camping med husvagn

Ett annat alternativ till tält är att campa med en husvagn. Det har sina fördelar. Har du en egen husvagn kan du lägga all packning i den och du kan också fylla upp kylskåpet i vagnen med sådant du gillar. I en husvagn finns det också värme, möjlighet att laga mat, en fräsch toalett och mycket annat. För den lite mer bekväma campinggästen kan alltså husvagnen vara ett alternativ. Nackdelen är att husvagnscamping i regel kostar lite mer och det är inte heller alla som får dra en husvagn efter bilen.

Är campingen alltid högljudd?

När det gäller festivaler håller de på i stort sett dygnet runt. Band spelar till sent på natten och det tenderar att vara mycket högljudda människor samt fester runt omkring. Det kan alltså vara en del ljud på campingen även om den inte ligger precis inne på festivalområdet. Om man är väldigt känslig kan ett alternativ vara att ta med sig öronproppar. Det är också så att ett tält kanske ljudisolerar betydligt sämre än till exempel en husvagn.

Välja en camping längre bort

Om man gärna vill campa men vill inte störas av ljud under natten kan ett annat alternativ vara att välja en camping som ligger en bit bort från festivalen. Det kan i regel räcka med gång- eller cykelavstånd för att man ska kunna sova i lugn och ro. Många gånger går det också bussar mellan campingar och festivalplatsen och det kan också vara ett alternativ om man vill campa ännu längre bort.

Fördelar och nackdelar med tält på festival

Tält har en stor fördel och det är att man kan bo nästan var som helst. Det är inte heller speciellt tungt att bära med sig. Men man kan riskera att det blir kallt eller att det kommer väta in i tältet. I ett tält är man också mer utsatt för stöld än i en husvagn. Men det är ett väldigt billigt sätt att campa på och om man prioriterar att lyssna på musik och umgås istället för att sova kan tältet vara ett bra alternativ.

Rekommenderade artiklar