Klä dig rätt på festivalerna

Det finns ett flertal saker som är viktiga att tänka på då du bestämmer dig för att gå på festivaler. Hur och var du ska bo, resa och vad du bör ta med dig. Kläderna är speciellt viktigt att tänka på eftersom många festivaler hålls utomhus vilket innebär att du måste planera för olika väder. Vad som anses vara rätt klädsel på en festival kan variera lite från person till person. Men trots detta finns det några tips på vilka kläder som är bäst.

Det kan vara smart att börja tänka på kläderna till festivalen ett par veckor i förtid. På så sätt behöver du inte stressa ifall du skulle behöva köpa in ett par nya plagg. Det finns ett stort utbud damkläder, och herrkläder, att hitta på nätet. Grundplaggen som du rekommenderas ha är speciellt lätta att hitta. Men det gäller att du väljer rätt storlek, så genom att börja planera packningen i god tid kan du i lugn och ro köpa och prova kläderna först.

Ett par jeans

Jeans är ett måste för de flesta som besöker en festival, framförallt om chansen att det kommer regna är stor. Det är även viktigt att jeansen passar bra, och känns bekväma. Sedan är det även viktigt att du tar med dig shorts, eller ett par tunnare byxor när vädret är soligt och varmt. Ifall du ska vara borta ett flertal dagar är det viktigt att du tar med dig flera byxor så du slipper använda samma alla dagar. Det kommer också göra dig reda för alla sorters väder. Om du tältar på festivalen rekommenderas det även att du packar ner ett par extra mjuka byxor och tröjor eftersom det kan bli småkallt på nätterna.

Flera lager

Vi i Sverige känner till att vädret här kan förändras utan förvarning. En stund kan det vara soligt och varmt och ett par minuter sedan börjar det ösregna. Det är därför rekommenderat att du packar ner olika typer av kläder, och gärna kläder som är möjliga att kombinera med varandra. Ett bra alternativ är då att välja tunna kläder som du kan använda på varandra, istället för endast ett tjockare plagg. De tunnare gör det lättare för dig att sedan ta av ett lager ifall det skulle vara för varmt. Lager på lager är även ett smart sätt att hålla sig lite varmare på nätterna.

Vågar du sticka ut i mängden?

Vissa festivaler är lite mer extrema än andra. Här finns det personer som gärna klär sig i mer vågade och unika alternativ. Det kan vara en halloweenklädsel som verkligen får dig att synas. Detta är dock något som endast vissa vågar göra, och det är rekommenderat att du tar en titt på vilken typ av festival du ska besöka innan du bestämmer dig ifall detta är ett bra alternativ eller inte.

Rekommenderade artiklar